Skip to main content

Det är oro i världen - men jag tror att freden börjar inom var och en av oss

Jag tror att freden finns där inom var och en av oss, likt ett litet frö som väntar på att gro, växa och blomstra. Men givetvis måste det till skötsel och en bra miljö, innan fredsfröet kan gro och växa. Och blomstra. Men har nutidsmänniskan - jag och mina vänner och alla andra - TID att tänka på freden inom oss själva? Går vi i tystnad ibland och tänker efter och rannsakar oss själva? Gör jag det? Ja, ibland gör jag faktiskt det, jag har det som mål, att vara stilla åtminstone en stund varje dag.

Det fanns en tid när mitt liv var kamp, när hela rubriken i mitt liv var KAMP. Men så är det inte längre, idag lever jag i ro. Kampen kan behöva tas upp ibland, men bara när det behövs. Inte hela tiden. Däremellan råder frid - låt vara i olika stadier eftersom jag lever i en omvärld som påverkar mig. Men när jag insåg att jag själv kunde träna på att leva i ro, att träna på att inte kämpa hela tiden, då fick just ro och frid en chans att rota sig i mitt inre. Men i dess sköra begynnelse behövs det stöttning och omvårdnad.

Då är frågan - när jag med träning kan skapa alltmer ro och fred för mig själv - har jag i verkligheten själv nyckeln till och med till världens fred inom mig? Vet du, jag tror att jag till och med har nyckeln till världsfred inom mig. Det låter som att jag är grandios kanske, att jag tror så mycket om mig själv, men jag tror att var och en av oss har nyckeln till fred inom oss. Om vi plussar ihop mej och dej och den andre och den tredje och den fjärde ... då blir vi till slut många.

Jag tror inte vi ska slösa tid på att enbart prata om och låta oss fyllas av det kaos och den förvirring som råder i världen. Jag tror på att jag - och vi - behöver börja med att rätta till saker och ting inom oss själva. Vi behöver inte gnälla, bråka, prata hela tiden om allt det negativa och svåra som sker. Fylla oss med svåra nyheter som poppar upp i våra telefoner var och varannan minut. Jag tror inte på det. Vi blir bara allt mer förvirrade och fyllda av kaos i våra egna liv när vi tar in allt negativt som bjuds från omvärlden. Jag tror på att vi ska omvandla kaoset och förvirringen till fred och frid och klarhet och lugn i våra egna liv. Jag tror på att jag - och du -  då kan bli en mer användbar medlem i det samhälle och den värld vi lever i. Jag börjar med mig själv och gör något av det jag vet att jag kan göra. Jag anvarar för mig, tar de strider jag behöver, och lever mitt liv i frid och lugn. Jag tror på ringar på vattnet och att de sprider sig utåt i allt vidare cirklar. Precis som kaos och förvirring kan spridas, så kan även frid och fred spridas. Jag vill medverka till att sprida lugn och ro och klarhet.

Om du tycker jag är naiv så är det okej. Jag menar inte heller att jag drar mig undan allt svårt och bara lever för mig själv. Långt ifrån. Jag är inte rädd för att säga ifrån när det behövs. Men på mitt sätt deltar jag i omvärlden och det som händer. Jag vill bidra med att sprida klarhet, frid och lugn omkring mig. Ringar på vattnet.

Jag önskar dej en dag i stillhet och fred. Kramar från Maud  

  • Träffar: 5275