Skip to main content

Min konst

När jag var liten fanns det inte så mycket tillgång till konstmaterial. Men jag kunde få mormors papperspåsar, dem som det legat matvaror i från affären, och så slätade jag ut dem och ritade mina fantasier. Redan då fanns intresset. 

Jag älskar att vara kreativ och skapa, både då jag målar och då jag skriver mina böcker. I de stunderna känns det äntligen som att jag är den jag var ämnad att vara. Genom åren har mitt måleri utvecklats, jag har målat i såväl olja, som akvarell och akryl. Jag har gått en del utbildningar, bland annat Östersunds konstskolas sommarskola. Men jag inspireras också av andra konstnärer, av bilder, färger och fotografier. 

Jag njuter av att måla, jag blir glad och får energi - det är svårt att vara ledsen när färgerna kommer fram. Det är också ett sätt att ibland glömma vardagen, att bara finnas i nuet.

Jag har genom åren haft en hel del utställningar och är representerad i Krokoms och Östersunds kommun. Mina målningar har också förekommit i tv-programmet TAXI i Svt, där en dokumentär sändes då min första bok publicerats. Mina bilder finns även med i ett par av mina böcker. 

Jag hoppas att du får glädje av att se mitt måleri. Jag kommer att visa fler bilder allt eftersom de ser dagens ljus, och du är välkommen att följa mitt arbete. 

Jag önskar dej daglig glädje, färg och inspiration!