Skip to main content

Den vackraste vinterdagen är idag

Idag är himlen blå. Solen strålar över snötyngda granar, ja - allt är klätt i vitt. Det gnistrar som diamanter i snön där solen träffar och reflekterar. Vad vår värld är vacker.

Häromdagen lade jag ut på facebook en nyhet som bara jag var glad över. Ett danskt förlag - Saga Egmont - hörde av sig redan före jul med en förfrågan om att de ville köpa rättigheterna till e-bok och ljudbok gällande min första bok - Freds bok. Den boken gav jag ut 1998, så det är alltså 20 år sedan. Tiden runt jul har jag läst kontrakt - som var på engelska, och även fått lite hjälp av andra att läsa och förstå. Det var egentligen inga märkvärdigheter.

Jag skrev till Sofie som var min kontakt, och frågade hur de kunde hitta min bok bland alla böcker, när den nu är så gammal. Och hon berättade att förlaget har en avdelning för utbildningar, och att de hade hittat den här boken som använts som kurslitteratur - och fångats av den. Tror ni att jag blev glad?!

När jag lagt ut min lilla nyhet på facebook, blev jag totalöverraskad av hur många som hejade på. Jag blev så glad över alla människor som brydde sej om att kommentera att de läst min bok, att de blivit berörda och att de var glada för min skull.

Och jag reflekterade på hur härligt det är att kunna bli glad för någon annans skull. Den förmågan har jag också, och det är jag väldigt glad för. Det håller undan den gröna, fula avunden. Jag är enbart glad att jag inte har avundsgenen, utan kan ropa ett uppriktigt hurraaaaaaaaaaa när det går bra för nån annan. När man kan vara glad för andras skull får man mycket att glädjas åt.

För övrigt håller jag på och städar i min ateljé som varit överbelamrad med grejer och målarfärger och tyger och papper och ... och...  Jag blir lättare och lättare över axlarna allt eftersom jag gör mig av med gammalt bagage. Tänk så mycket jag inte behöver ha kvar. Ok. Nu fortsätter jag min dag och min sortering.

Varma snökramar till dej från mej! Maud

  • Träffar: 4517