Skip to main content

Läste om Lisa Larsson...

Jag läste nyss om Lisa Larsson, 86 år - ni vet hon med keramikdjuren och keramikbarnen och allt det där. Hon har precis fått ett nytt jobb åt Akademibokhandeln, och nyligen har hon samarbetat med ett företag i Japan. Jag blir glad och inspirerad. Det är precis så det är - bara att fortsätta till penseln flyger ur handen. Först då får man väl flyga vidare. Visst är det härligt?!!!

I helgen - fredag-söndag - har jag varit i Stockholm och gått en kurs i Sköna Hems regi, en grundkurs de luxe som handlat om Inredning. Jag älskar ju att inreda, och ändå har jag ganska struligt runt mig. Lite för mycket grejer helt enkelt och inte alltid så genomtänkt. Men nu har jag fått lära mig lite mer om färglära, belysning, möblering, form och stil och material och design. Jag lovar att det här var verkligen jätteroligt. Vi var 16 personer och Ulrica Hansson, välrenommerad inredningsarkitekt, höll i kursen.

Så - håll i hatten alla vänner - snart drabbar jag er med råd och dåd - vare sig ni vill eller inte... Nä- så fräck är jag väl inte, men jag kommer nog att ha lite svårt att hålla fingrarna i styr. Men först blir det ett litet tag i hallen här hemma, lite bättre förvaring för våra kläder väntar. Med ganska små och billiga medel ska jag få till en vägg med krokar och galgar och en hylla.

Mina kreativa uttryck är många, jag målar, syr, skriver, inreder och smågrejar med allt möjligt. Lite svårt ibland att välja vad jag ska ägna mig åt - men just nu är det röjning och städning i ateljén och därefter ska jag inreda så den blir luftig och vacker. Och sen blir det skrivarkurs...

Kram och så önskar jag er en häääärlig måndag! Vi hörs snart av igen! Kram Maud

  • Träffar: 5085