Skip to main content

Karin vann utlottningen av min tavla

Kära vänner! Som ni vet lottade jag ut min tavla "Ingen annan kan öppna dörren till mitt HOPP". Tack alla ni som betalade in till Läkare utan Gränser och som var med och tyckte om min tavla. Det blev Karin Härjegård som vann den. Karin ringde mig då hon hann läsa på facebook om sin vinst - innan jag hann ringa henne. Så roligt att få möta en så glad röst och höra hur hon redan har bestämt att tavlan ska hänga så att hon ser den från sin skrivarplats. För er som inte känner Karin - kolla in hennes blogg - Karin Härjegård.

Mitt måleri, min utställning på Gamla Lanthandeln (som nu är avslutad), min utlottning - allt det här har gett mig så mycket härlig och ljus energi. Jag känner mig fylld av nya idéer och planer och känner just nu att jag lever mitt drömliv. Jag får pengar varje månad - som jag själv tjänat in under mitt arbetsliv! - jag har förmånen att vara frisk och stark, jag har en kreativ hjärna som hjälper mig att hitta på roliga saker att ägna mig åt. Jag fortsätter att måla på mitt tema "Ingen annan....". Jag skriver på en bok. Jag älskar att leva. Och eftersom jag inte alltid har haft det så - de svåra stunderna har varit svåra - så har jag förstånd att uppskatta mina goda dagar. Jag känner tacksamhet.

Jag ägnar tankar åt tacksamhet varje dag. Det är så lätt att gnälla över det som inte blev bra. Pengarna man saknar, nån som sa nåt taskigt, missnöjet över utseendet, att man inte själv fick vara med. Och jag säger inte att det är lätt att plötsligt bli tacksam över skattesmällen som kom, eller bilen som behövde repareras. Men att leva i tacksamhet innebär ändå, att när dom där svårigheterna kommer, ser jag ändå bortom hörnet och inser att jag har så mycket att vara tacksam över.

Så - för idag: Tack för att jag klarade att köra hem igår kväll i den tjocka, tjocka dimman som gjorde att jag knappt såg vägen.

Tack för att jag hittade den där svart/vitrandiga blusen som passade mig så bra.

Tack för solnedgången igår som var så magisk då jag stannade upp och tittade ut.

Tack för lunchen med min kära vän Pia.

Tack för att jag fick träffa mina älskade barn och barnbarn en stund igår.

Tacksamhet läker mycket i mitt liv. Jag har bestämt mig. Jag fokuserar på tacksamhet. Det hjälper mig att vara en mer kärleksfull och närvarande människa.

Jag önskar dej en härlig dag med något att glädjas åt. Varm kram från din vän Maud

 

 

  • Träffar: 4558