Skip to main content

Jag blir glad av regn mot plåttak...

Jag blir glad av regn mot plåttak, snö som faller mjukt, solsken, blommor i massor, färger, paket, kaffe på säng, skicka kort till vänner och bekanta, välja presenter till andra, gå omkring i tygaffärer och en ny idé till ett nytt projekt. Gamla svensktoppslåtar från 60-talet för dom kan jag alla texter på, har jag upptäckt. Gamla väckelsesånger, för dom kan jag också. Air - musiken. Och Queen och Weeping Willows och Lisa Ekdahl. Och det nya tv-programmet med Billgrens, för jag känner igen mig på nåt sätt i det där som skaver lite. Och en ny bok, och en ny pannå. Och min mugg från Toscana. Jaa, och så blir jag glad av den första tussilagon, och den första blåsippan och den första vitsippan.

Ja, sen är det ju hur mycket som helst som jag skulle kunna skriva här. Hundratals saker som jag blir glad av. Äta frukost på tåg, hotellfrukost, att köra min röda bil, goda vänner så klart. Och fisksoppa och en god köttbit med bea. Alexanders fiskröra, Lovisas pussar och Oscars - ja, förresten - alla mina barnbarns kramar och deras svar då jag säger att jag älskar dom: "Jag älskar dej också, mormor".

Nu känner jag mig påfylld, så himla mycket jag har att va gla för.  Så skönt det var att räkna upp allt det där för mig själv. Så otroligt mycket jag har att vara glad för. Just nu ska jag fortsätta att sortera mina färgtuber. Gula för sig och röda för sig...

Jag önskar er en underbar lördag och söndag. Vad blir du glad av? Det undrar jag. Kram på dej från Maud

  • Träffar: 5131