Skip to main content

Ny synopsis

Godmorgon alla underbara människor som läser min blogg! Eller om det "bara" är du - välkommen hit underbara människa. Igår hade jag en riktig skrivarsvacka. Jag har haft så svårt att komma igång med skrivandet, och igår tänkte jag att - det där magiska som författare verkar ha, den där trollformeln som gör att dom kan skriva och författa, den där formeln har nog inte jag. För jag kan ju inte. Jodå, så tänkte jag på fullaste allvar. Men så tänkte jag, vid problemtankar - ring en vän! Så det gjorde jag, och berättade min lidandes historia: Jag kan nog inte skriva!!! Och så hände det där underbara som bara händer när vi öppnar upp oss, när vi berättar ärligt för en annan människa som vi litar på till hundra procent. Jag hörde mina egna ord, jag fick hennes hjälpsamma frågor och synpunkter, och så kändes plötsligt allt mycket bättre.

Jag tog fram allt mitt skrivna, och det är faktiskt en hel del. Jag visste att min synopsis inte alls var aktuell längre. Det är ju faktiskt så att en ny karaktär har dykt upp, en som blir en mycket god vän till min huvudsakliga huvudperson. Det är Maggan som har dykt upp och hon är sannerligen en frisk fläkt, hon. Och dessutom händer en hel del i nutid, så den där tanken om att skriva allt i kronologisk ordning som en berättelse där allt redan hänt, den har jag övergivit.

Nu händer det grejer och det är jättehärligt att inte riktigt veta hur det ska sluta. Jag har en tanke, får se om den håller. Annars dyker det väl upp ett nytt slut, och jag får lita på processen.  Idag jobbar jag vidare med att färdigställa synopsisen och lägger i ordning kapitlen i den här nya ordningen och jag har redan sett att det fattas en hel del övergångar här och där. Å va spännande det är att skriva.

Och i pauserna idag ska jag stryka dukar. Jag städar mitt linneskåp där allt var ett sammelsurium av skrynkliga dukar, sånt jag använder ibland och sånt jag aldrig använder. Så - nu ska jag också välja ut vad jag ska skicka iväg till nån annan, och vad jag ska behålla i mitt välstädade linneskåp. Det är underbart att ha tid att skapa ordning runt mig här hemma. Och så är våren på väg... Det är stort!

Varm kram från Pensionärsprinsessan

  • Träffar: 4441