Skip to main content

Författare

Hej igen!

Nu skriver jag. Nu skriver jag - ååååå, jag är så glaaaaaaaad!

Det är så länge sen jag skrev ordentligt, på riktigt, med tanke på att det skulle bli nånting. Men nu skriver jag på en tredje bok om mej och Fred. Jag har inget namn på boken ännu, har funderat på "Fred och jag" - men jag vet inte. Jag har många förslag på papperet. Jag har en synopsis, jag känner glädje. Jag håller på och kommer igång.

Och sen tänker jag på hur saker samverkar när jag (och säkert du också) kommer i ett flöde, när vi sakta söker oss mot det som komma skall. Plötsligt - eller kanske inte så plötsligt - handlar väldigt mycket om skrivande. Just nu är jag med och skapar gruppen "Åreförfattarna", och vi ska ha ett första frukostmöte nästa vecka - och vi är redan ca 8 anmälda. Jag tänker att vi ska ha en härlig och löslig inriktning. Vi ska kunna träffas i grupp eller enskilt när vi önskar, träffa någon och sitta och skriva tillsammans, eller bara ta en fika och prata lite om texter, läsa något om nån vill ha en synpunkt, känna en tillhörighet, komma ur den ensamhet man ibland kan känna som författare på kammar´n, och vi kanske t o m kan hjälpas åt att dra lite nån gång - åt varandra och med varandra - tillsammans. Göra ett samlat framträdande kanske? På en mässa - nånstans?

Och mer i flödet, jag har fått jättefin kontakt med författaren och skådespelaren/artisten Solveig Bergqvist Larsson från Dalarna. Hon har skrivit flera böcker, bland andra Skolbränd, Låtsasmorsa och Ögona böj. Fantastiskt fina böcker, jag har alldeles nyss avslutat läsningen av Ögona böj som handlar om Solveigs uppväxt, skrivet ur barnperspektivet med all den aningslöshet och med de svårigheter att förstå sociala koder som man har som barn. Boken sög tag i mig från första början, där fanns mycket jag kunde känna igen mig i -  och jag är glad över den närhet jag känner till Solveig och hoppas på gemensamma samtal och gemensamt skrivande framöver.

Jag har också nyligen läst boken "Har man inte folk tar man finnar", av Ulla Englsperger. Även där blev jag direkt fångad då jag började läsa om Ullas mormorsmor, när hon alldeles ensam vid 17 års ålder gick till Sverige från Finland, och hur hon sakta men säkert skapade sitt eget liv. Å - dessa kvinnor - dessa starka förebilder. Tack Ulla! Vi ses på Törners berättarcafe den 31 januari!!! Jag har förstått att du ska vara "Ordfördelare" under berättandet. Så spännande!

Jag har fått flera nya författarkontakter på sistone, jag ser fram emot författarfrukosten nästa vecka, jag känner glädje i skrivandet, min synopsis är klar (för den här omgången...) och jag känner mig glad. Jag återkommer om mitt skrivande - snart.

Kram kram och håll utkik efter alla tecken som kommer till dej och som pekar mot vart du är på väg, du också. Det kan vara en sång, en text, en person som du möter som du känner igen dej i - lyssna inåt så finns rösten där. Din egen inre röst. Ha en riktigt fin dag - och kram igen /Maud

 

  • Träffar: 5472