Skip to main content

SKRATTA!!!

Hej igen! Det jag saknar mest från mitt arbetsliv är att få skratta. För det gjorde jag - och mina arbetskamrater - ofta. Ibland kunde vi ligga dubbelvikta över bordet och skratta, det blev ofta så kul på kafferasterna. Idag när jag är pensionärsprinsessa träffar jag inte regelbundet samma människor, och även om jag träffar goa människor rätt ofta, så är det lätt att samtalet kommer in på vilka som har dött och vad dom har dött av och vilka krämpor som gett sig till känna. Och sånt skrattar man ju inte ihjäl sig åt.

Den här veckan har jag funderat mycket på det här fenomenet, att få skratta och humor över huvud taget. Jag är inte så förtjust i dagens ironiska och sarkastiska och politiskt korrekta humor, som man t ex ser på tv numera. Jag giller mera det genuint roliga, HasseoTage-humorn - sån där humor när man blir full i skratt på riktigt.

Jag och min make var bjudna på middag hos gamla vänner härom helgen, vänner vi inte har träffat på 15 år. Så det var en rejäl paus vi tagit från varandra, utan egentlig orsak. Vi fick en helt fantastisk kväll. Våra vänner är i ungefär samma ålder, men det blev inget prat om sjukdomar, ingen död, utan mycket mer fokus på härligheter. Och mannen i familjen var en hejare på att berätta roliga historier, såna som verkligen överraskade på slutet och vi föll i hjärtliga skratt gång på gång - stämningen som skapades var helt härlig! TACK för den upplevelsen.

Jag tror det var den kvällen som fick mig att tänka lite extra på vikten av att ha lite kul, få skratta och inte enbart fokusera på allvar och svårigheter. Humor - mina vänner, det kan finnas i många situationer, skrattet kan ligga på lur när man minst väntar det. Men jag tror också att när vi fokuserar mer på humor och skratt än på motsatsen, så ser vi också humorn i vardagen lite snabbare. Ett gott skratt förlänger livet var det nån som sa. Det bestämmer vi oss för, hörrni!

Varm kram idag och så önskar jag oss alla minst ett stort, hjärtligt skratt - hela vägen från magen - den här härliga dagen. /Maud

  • Träffar: 4549