Skip to main content

Ambitioner och inre fiender

Hej igen! Tänk att man livet ut - hur gammal och klok man än har blivit - ändå kan vara sin egen värsta fiende. I samma ögonblick som jag modigt tar steget ur min trygga och bekväma zon, kommer egot med piska och handgranater. - Tror du att du är nånting? Du kommer att göra bort dej! Du sätter ditt rykte på spel. Gå in i buren igen med dej. Tillbaka! Inbilla dej ingenting... att du skulle nå nånstans...

Nu målar jag sen en tid tillbaka, jag målar och målar för att få tillräckligt med bilder till utställningen på Gamla Lanthandeln i Krokom. Jag hade tänkt mej ett 15-tal tavlor, och min idé är att måla kvinnor från olika etniska tillhörigheter. Dessutom finns det text på tavlorna - ur mitt tema "Ingen annan... " Därför finns texten "Ingen annan kan sjunga mina sånger" på den första tavlan man kommer att möta på utställningen. Jag har dock inte hunnit med fullt ut. Jag har inte hunnit med så många etniska olikheter för ibland far penseln iväg av sig självt nästan, och så blir det nåt helt annat. Men då kom jag på - att jag kan ju ha en utställning till om ett halvår. Eller om ett år. Eller om tio. Och tjugo. Då hinner jag måla mera, tänka mera.  

Och nu är det nästan bara en vecka till vernissagen den 29 september. Det var precis nu som de här gamla tankarna ilande som små spjut in i mitt hjärta. "Hur kan du ha bjudit in folk att titta på dina tavlor? Det finns ju massor av duktiga konstnärer som är i en helt annan klass. "

Nån sa så klokt: Den första tanken som kommer är den gamla automatiska tanken. Den andra tanken är sann. Alltså klassar jag dom där jantetankarna som gamla automatiska. Och min nästa tanke får bli: - Ingen annan kan sjunga mina sånger. Ingen annan kan måla mina bilder. Andra kan måla på sitt sätt, sjunga på sitt sätt, stilla sin oro på sitt sätt, läka sin sorg på sitt sätt, skapa sitt mod på sitt sätt. Jag gör på mitt sätt. Jag är TACKSAM att jag får leva och verka på det sätt som är mitt eget. TACK för alla kärleksfulla människor jag möter. 

Lev varsamt - på ditt sätt! Kramar från Maud

 

  • Träffar: 4291